USIF Padel

 


padel ute 2016

Vi har idag 3 banor utomhus och 2 banor inomhus. Utomhusbanorna ligger väldigt vackert i Solvallsparken nära intill vår Arena och hela Rosendalsområdet. Inomhus har vi 2 st banor med betongvägg och en mycket trevlig lounge för olika aktiviteter så som mindre företagsevent eller för kompisgänget som vill ha en miniturnering. Har du inte provat denna roliga och sociala sport rekommenderar vi dig att så oss en signal för att boka en bana, 018-843 2390 eller skapa dig ett konto i Matchi.se där du kan boka direkt online.

Under hösten kommer vi att erbjuda padelkurser för nybörjare: charlotta.aronsson@usif.se

 

VAD ÄR PADEL?

Padel är en mycket stor racketsport i Sydamerika, Spanien, Italien, Frankrike, m.fl. Störst antal utövare Har Argentina med över 4 miljoner spelare. Störst i Europa är Spanien med ca. 2.4 miljoner utövare. Padel som tävlingssport, har 19 medlemsländer i internationella förbundet. EM resp. VM arrangeras vartannat år.

Padel spelas på en 10 X 20 meter stor plan som har 3 meter höga väggar runt planen som får användas vid spel. Den senaste trenden är att väggarna är av glas. Planen delas på mitten av ett nät, och man spelar alltid dubbel. Spelet är en blandning av tennis och squash, men är mycket lättare att lära sig. Bl.a. är det inte någon krånglig serve i padel. Det behövs inte mycket förkunskaper för att komma igång. det gör att alla kan spela padel oavsett ålder och kön. Padel är en mycket social sport, då man alltid spelar dubbel.

 

Kortfattade regler padel

 • På en vanlig plan (10x20m) spelar man alltid dubbel                                                                                                                                            padel_plan_galler_glas
 • Poängräkning är samma som tennis
 • Linjerna på planen används endast vid serve
 • Serve ska slås underhands och studsa i motspelarens serveruta
 • Serve får studsa upp i glasväggen men om den studsar i galler är den felaktig
 • Man har två servar på sig
 • Om bollen går direkt i motspelarens vägg så räknas den som ute. Innan bollen tar i motspelarens vägg så måste den studsa i marken.
 • Man får spela volley (inte på serve), halvvolley eller låta bollen studsa på glas/gallervägg.
 • Man får även slå bollen på sin egen glasvägg för att få över den till motspelaren planhalva
 • Man får inte slå bollen i gallret på sin egen sida

Detaljerade regler padel

Reglerna i padel är i många fall likt tennisens regler men det finns några undantag, exempelvis regler angående väggarna.

Poängräkning

Poängräkning i padel är precis som tennis. Man spelar bäst av 3 eller 5 set och i varje set gäller det att vinna 6 game.

I ett game räknar man poäng på följande sätt: 0, 15, 30, 40, game. Om ställningen är 40-40 så måste man vinna med två poäng för att gamet ska avgöras.

I ett set gäller det att komma först till 6 vunna game. Om ställningen däremot blir 5-5 så spelar man till 7 vunna game. Om ställningen blir 6-6 så spelar man ett avgörande game, kallat tiebreak. Tiebreak spelas först till 7 vunna poäng, där man också måste vinna med minst två poäng.

Serve

Reglerna för serven skiljer sig mot tennis. En serve i padel ska alltid slås underhands och bollen ska slås i, eller under, midjehöjd. Istället för att kasta upp bollen, som man gör i tennis, ska man i padel studsa bollen i marken. Studsen ska vara bakom egen servruta samt mellan mittlinjen och sidoväggen.

Serven ska gå diagonalt och studsa i motståndarens motsatta serveruta. Serven är även giltig om den studsar upp i motståndarens glasvägg men om den däremot studsar upp i motståndarens galler så är den felaktig.

Precis som i tennis så har man en förstaserve och en andraserve, dvs om man missar sin första har man en chans till. Missar man andraserven också blir det dubbelfel och poängen går till motståndaren. Om bollen vid serve touchar nätet innan den går in ska den slås om.

padel_serve

Väggarna

Glasväggarna är alltid en del av spelet men det finns några regler för hur de får användas. När man ska ta emot en boll så kan man låta den studsa upp i glasväggen efter att den studsat på marken, bollen är då fortfarande levande. Man kan även använda sin egen glasvägg för att slå tillbaka bollen, det kan vara användbart om man hamnar i en trängd situation.

Gallret får bollen endast studsa upp på när man ska ta emot en boll. Bollen är då levande om den först studsar i marken och sen upp på gallret (detta gäller ej på serve). Om man slår bollen i gallret på sin egen sida så förlorar man bollen. På sin egen sida är regeln att man endast får använda sig av glasväggen.

Om en boll går direkt i motståndarens galler/glas, dvs inte studsar i marken först, så räknas bollen som ute.

Hur vinner man poäng?

I padel vinner man poäng om:

 • Bollen studsar i marken två gånger på motståndarens sida
 • Motståndaren slår bollen i nät
 • Motståndaren slår bollen ut, dvs antingen direkt ut ur “buren” eller direkt på en av dina väggar
  • Notera att det däremot är giltigt att smasha bollen i marken och den då studsar ut ur buren. Om bollen smashas utanför är det ok för motståndaren att springa utanför planen och ta bollen innan den studsat.
 • Motståndaren slår bollen i sitt eget galler
 • En motståndare träffas av bollen

 

Nyheter

Hålltider för USIFs Sommarläger 2018

Skrivet av Magnus Wretbring Postad i Gym, Padel, Tennis, USIF Arena

Första lägerdagen (varje måndag vecka 24, 25, 26 och 33) startar vi 08:30 och slutar kl 15:30. Resterande dagar börjar lägren kl 09:00 och slutar kl 15:30.

Vi startar med gemensam uppvärmning för alla barn/ungdomar innan de lägerspecifika aktiviteterna börjar. Varmt välkona!

Medlemskap i USIF

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Nyheter, Padel, Styrelsen, Tennis, USIF Arena

Vi tycker det är jätteroligt att många känner att de vill bli medlemmar och engagerande personer i vår förening USIF. Vi vill bara förtydliga hur ni söker medlemskap. Gå in på www.usif.se tryck på den röda bannern "bli medlem". Fyll i era uppgifter. Ni bli medlemmar från att ni fyllt i formuläret och vi skickar sedan ut en faktura under oktober månad.

 

MEDLEMSMÖTE I UPSALA STUDENTERS IF

Skrivet av Thibault Brink Postad i Nyheter, Padel, Styrelsen, Tennis, USIF Arena

VÄLKOMNA TILL MEDLEMSMÖTE I UPSALA STUDENTERS IF

Datum: Torsdagen den 5 oktober 2017

Tid: Kl 20:00

Plats: IFU Arena, Råbyvägen 77, Konferensrummet på plan 2.

Medlemsmötet hålls med anledning av styrelsen beställd utredning av tennisbanorna 4 och 5.

Ingen föranmälan krävs.

Välkomna!

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen

Sommarläger på USIF – Save the date

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Gym, Nyheter, Padel, Styrelsen, Tennis, USIF Arena

 

USIF:S SOMMARLÄGER

SAVE THE DATE

 

ladda ned

 

USIF satsar på Sommarläger!

 

Under veckorna 24, 25, 31 och 32 kommer USIF att arrangera Sommarläger för barn och ungdomar.

Vår tennisverksamhet kommer genomföra Racketkul för barn och ungdomar i åldern 5-16 år. Här är alla välkomna oavsett tidigare erfarenheter av racketsport. 

Och nytt för i år är att vi även kommer arrangera Activity Camp under samma veckor. 

Activity Camp kommer vara för två olika åldersgrupper: 7-9-åringar och 10-13-åringar. Fokus kommer vara på rörelseglädje och aktivitet. Alla deltagare kommer att få prova på många olika aktiviteter i och omkring vår fina anläggning i Rosendal.

Vi kommer att kunna ta emot max 40 barn per läger och vecka (dvs 40 barn/ungdomar på Racketkul, 40 barn/ungdomar 7-9 år Activity Camp och 40 barn/ungdomar 10-13 år Activity Camp) 

 

Håll utkik efter mer information, priser och hur ni anmäler er. Vi kommer lägga ut information löpande på hemsidan, i arenan och på sociala medier.

 

Vid frågor rörande detta kan ni kontakta reception@usif.se och se till att följa oss på Facebook och Instagram.

images (1)thumb_22d0bd8f92337da2d4f17f9edfb4c1aa

 

 

Kallelse till årsstämma

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Gym, Nyheter, Padel, Tennis, USIF Arena

Upsala Studenters Idrottsförening bjuder in till årsstämma den 3 april 2017 kl 19.00

Stämmo-material:
Dagordning
Verksamhetsberättelse 2016
Årsredovisning Upsala Studenters Idrottsförening 2016
Årsredovisning Uppsala Studenters Idrottsförenings Hall AB 2016

Medlemskap

Att vara USIF medlem innebär bättre priser på tennis/padel, parkering, gymkort samt rabatterade priser på kommande event. Deltagare i tennisskolan har fakturerats medlemsavgift för 2017 på fakturan för vårterminen 2017. För er andra så blir ni medlem genom att fylla i ett formulär i Matchi. Du hittar länken dit på vår hemsida (gå in under OM USIF – MEDLEMSKAP). Medlemskap kostar per kalenderår 300 kr för enskild medlem och 500 kr för familjemedlemskap.

Vi önskar alla befintliga och nya medlemmar varmt välkomna till stämman!

Magnus är på plats!

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Gym, Nyheter, Padel, Tennis, USIF Arena

Den 1 mars klev Magnus (ny VD) på skutan, USIF:s resa är påbörjad sedan länge men nu kommer den att ta ytterligare fart. Vi är inne på vårt femte år här i Rosendalsområdet och ser verkligen fram emot de kommande, med växande medlemsantal, en park utanför som uppfyller våra drömmar om sommar och aktivitet och en massa annat roligt på gång önskar vi att ni hänger med oss.

Vill du ha kontakt med Magnus når du honom på 0709-427250 eller magnus.wretbring@usif.se

 

Relation Uppsala Kickstart

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Gym, Nyheter, Padel, Tennis, USIF Arena

Kära USIF:are!

Under eftermiddagen kommer Relation ha sin Kickstart i vår multihall, det kommer vara lite mer folk i arenan än under en vanlig torsdag. Kickstarten pågår mellan 12:00 och 17:30 så även parkeringen kommer vara hårdare belastad under dessa timmar.

Ha en fin dag

USIF

VÅRENS schema är nu klart för 2017!

Skrivet av Thibault Brink Postad i Diverse, Gym, Nyheter, Padel, Resultat, Tennis, USIF Arena, USIF seriespel

usif-schema-tavlingsspelare-vt17images

Tennisvänner,

VÅRENS schema är nu klart!

Schemat för USIF’s Tennisskola är klart, och finns att se via länkarna här nedanför.

Ni får jättegärna kontakta respektive tränare vid frånvaro från ett lektionstillfälle, eller andra frågor angående schemat.

Tennisskolan startar måndagen den 9 januari (v. 2).

Ni hittar respektive ansvarig tränares kontaktinformation på vår hemsida.

Vi försöker alltid att hjälpa till så att så många ska få möjlighet att spela, men vi kan inte alltid garantera plats.

 

Tennislekis och Minitennis

Ansvarig: Magnus Johansson

Barn och Ungdom

Ansvarig: Alina Sonesson

Yngre Tävlingsjuniorer samt barn och ungdom

Ansvarig: Magnus Johansson

Studenter och Vuxna

Ansvarig: Jöran Bergwall

Äldre tävlingsjuniorer  

Ansvarig: Peter Rejmer

Magnus Wretbring, USIF nya VD

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Gym, Nyheter, Padel, Styrelsen, Tennis, USIF Arena

Magnus Wretbring ny VD för USIFmagnus-wretbring

Magnus Wretbring, idag marknad- och försäljningschef på UNT, har utsetts till ny vd för USIF, Uppsala Studenters Idrottsförening samt Hallbolag. Magnus Wretbring tillträder sin tjänst under våren.

 

Magnus Wretbring har lång erfarenhet av försäljning och marknadsföring, affärsutveckling samt ett brinnande intresse för hälsa och idrott.

 

- Att få leda verksamheten på USIF tillsammans med den härliga personalen som jag lärt känna under mina år som gäst och besökare känns verkligen helt fantastiskt. Träning och friskvård i alla dess former ligger mig varmt om hjärtat så på många sätt är det ett drömjobb för mig.

Jag kommer ta med mig erfarenheter från min nuvarande bransch som präglas av snabba och stora förändringar och jag ser fram emot att tillsammans med kunderna, sponsorerna och personalen utveckla USIFs verksamhet vidare, säger Magnus Wretbring tillträdande vd för USIF.

 

- Jag är mycket glad att Magnus Wretbring har valt att ta sig an uppdrag som vd till USIF då vi står framför många nya utmaningar och utveckling dels av tennis, squash, padel och gym, men också av vår fina arena som vi har som en del av en viktig mötesplats i Rosendal tillsammans med det park- och lekstråk som byggs, säger Lena Lantz styrelseordförande

 

Mer information vänligen kontakta

Lena Lantz

Styrelseordförandeliten logga

Mobiltele 070 – 230 1622

E-post: lena.lantz@enkoping.se

 

SEB USIF Vinterboost 5/11-16

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Gym, Nyheter, Padel, Squash, Styrelsen, Tennis, USIF Arena

Kom och var med på vinterns bästa vitaminpiller. SEB USIF Vinterboost, föreläsning med Mia Törnblom och Gunnar Söderström och kanske världens bästa träningspass!

Kostnad: 300 kr icke medlemmar, 250 kr medlem, gäller både gym och föreningsmedlemar.

Anmälan icke medlem:

https://www.matchi.se/forms/5coUMUzOY2HCcCl2JyPH

Anmälan medlem:

https://www.matchi.se/forms/pvB3DOuKkHUqFw51VCCG

 

14429520_10153673597242127_447140829_n

Padelturnering 19-20 augusti

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Nyheter, Padel, Tennis

Sommarens stora händelse för alla padelfrälsta och alla som just funnit denna roliga sport! 

Tveka inte att anmäla dig även om du anser dig vara nybörjare, det är mycket för er vi anordnar detta. Under turneringen utvecklar du ditt spel enormt samt hittar likasinnade som du senare kommer upptäcka blivit din nya familj:). Under turneringen kommer det finnas massa kul för de som endast vill titta på, utställare av olika slag, smycken, hälsoprodukter mm. Boka in nästa helg i din kalender! Anmäl dig som tävlande eller om du endast vill medverka på kvällens efterfest på Birger Jarl, 500 kr/par tävlande och 225 kr/person Buffé och dryckesbiljett, bägge anmälan finns på Matchi.se/USIF/aktivitet

Ses!

ny padelturnering

Padelturnering 20 aug

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Gym, Nyheter, Padel, Squash, Styrelsen, Tennis, USIF Arena

padel 20 aug

Padelturnering 20 augusti

 • Anmälan är för 2 personer/ett lag. Anmälan i Matchi/USIF/Aktivetet - 500 kr per par

 • Tävlingen kommer att spelas på USIF samt Padelcenter

 • Middag ingår ej i priset

 • Gruppspelet kommer att starta fredag eftermiddag beroendes på antal anmälda lag

 • Är du ensam och söker spelpartner (sök i facebookgrupper, uppsala padel mm), maila charlotta@usif.se om du inte hittat någon när det närmar sig, betalningen kommer då att ske i utanför Matchi

Välkomna hälsar Padelcenter och USIF

Stänger kl 19:00 på torsdag

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Diverse, Gym, Nyheter, Padel, Squash, Tennis, USIF Arena

Torsdag den 16 juni har vi personalaktiviteter och för att alla ska kunna vara med stänger vi arenan kl 19:00. Beklagar detta för er som var sugna på ett träningspass men vi gör detta för att ytterligare höja kvaliteten på er upplevelse här hos oss. Under sommaren har vi ordinarie öppettider så vi lovar att det finns massor av tid att ta igen den förlorade torsdagskvällen.

Somriga hälsningar från 

USIF teamet

Vårens Padelschema

Skrivet av Thibault Brink Postad i Nyheter, Padel


images-1

Padelvänner,

Schemat för USIF’s Padelskola är klart, och finns att se via länken här nedanför. Kurserna pågår i 10 veckor från den 6 april till 12 juni.

 

PADELSCHEMA-PADELSKOLA 

Ni får jättegärna kontakta respektive tränare vid frånvaro från ett lektionstillfälle, eller andra frågor angående schemat.

Ni hittar respektive ansvarig tränares kontaktinformation nedanför.

Vi försöker alltid att hjälpa till så att så många ska få möjlighet att spela, men vi kan inte alltid garantera plats.

Charlotta Aronsson 018-843 23 90

e-mail: charlotta.aronsson@usif.se

 

 

Nu har padelbanorna öppnat!

Skrivet av titti Postad i Nyheter, Padel

Idag öppnar vi våra två padelbanor inomhus. Du bokar som vanligt via Matchi eller genom att kontakta receptionen.

Banorna finns i huset mittemot SEB USIF Arena, på andra sidan parkeringen, och ingången till padel-banorna finns på baksidan av detta hus. För att komma in i padel-lokalen behöver ni en ”tag”. Den hämtar ni i receptionen i SEB USIF Arena, och där ska den även återlämnas efter avslutat spel.

Varmt välkomna!

USIF

Öppet hus – gym och padel, vuxna

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Gym, Nyheter, Padel

Den 13:e februari kör vi öppet hus för vuxna, både i gymmet och på våra nya inne padelbanor. Ni har här möjlighet att prova padel hos oss gratis. 30 min kan ni boka mellan tiderna 10-15. Bokning sker i receptionen 018-8432390. Se även våra gruppträningar denna dag. Välkomna!

Prova på Padel – barn och ungdom

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Nyheter, Padel

Prova på Padel - barn & ungdom
Vi kommer att ha öppet hus där du kan prova denna underbart, actionfyllda och lättspelade sport. Padel liknar tennis men spelas på mindre bana och man spelar dubbel.
Kom och prova på denna snabbt växande sport. För dig som gillar padel så startar en gratis treveckorskurs vecka 9-11

Söndag 7 feb 
10:00-11:00 Lågstadiet
11:00-12:00 Mellanstadiet
12:00-13:00 Högstadiet

14:00-15:00 Lågstadiet
15:00-16:00 Mellanstadiet
16:00-17:00 Högstadiet

Söndag 14 feb
10:00-11:00 Lågstadiet
11:00-12:00 Mellanstadiet
12:00-13:00 Högstadiet

14:00-15:00 Lågstadiet
15:00-16:00 Mellanstadiet
16:00-17:00 Högstadiet

Välkomna!

Padelbanor inomhus från nästa år!

Skrivet av titti Postad i Nyheter, Padel

 

 

Med start i början av nästa år kommer ni att kunna spela padel inomhus. USIF kommer att få två stycken padelbanor i bottenplan i BRF Smaragden i anslutning till arenan. Nu pågår detaljplanering och idag fick vi besöka bygget. Det kommer att bli en lounge ovanför banorna också, för publik och trevlig samvaro. Vi återkommer med exakt datum för öppning av banorna. 

bästa padelhälsningar

USIF

Padelbanorna lövas för hösten!

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Nyheter, Padel

Padelbana nr 2 kommer ej vara bokningsbar via nätet från och med nu, du kan ringa till receptionen (018-843 23 90) för bokning. Anledningen är att med hösten faller löven och bana 2 ligger sämre till än bana 1. Banan kommer att kunna bokas till en kostnad av 100 kr men att man själv får räfsa bort löven om det behövs. Vi kommer blåsa den kontinuerligt men det tar oftast inte mer än 30-60 minuter innan det behövs igen, speciellt vid lite kraftigare vind:). Räfsor kommer att finnas på plats!

Ha en skön höst!

USIF

Padelturnering på lördag

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Nyheter, Padel

Lördag 27/6 är det dags för padelturnering!

Start kl 08:30 och vi kör fram till ca 17:00, max 16 par. 200 kr/person!

Anmäl dig direkt i receptionen, 018-843 2390 eller reception@usif.se

//Lycka till

Verksamsamhetschefen informerar

Skrivet av Peter Rejmer Postad i Diverse, Gym, Nyheter, Padel, Tennis

verksam

Nu är vi igång

Nu är vi igång med höstterminens verksamhet och det är full fart inom alla verksamhetsområden.

Tennisskolan

Tennisskolan har gått in på sin tredje vecka och grupperna börjar sätta sig. Det har återigen varit stort tryck med anmälningar. Vi har kö men enstaka platser kan ändå finnas för den som är flexibel med tidpunkt. När det gäller tennisabonnemang så finns lediga tider främst vardagar före kl 15.

Padel

På padel-banorna har vi haft full fart hela sommaren och det håller i sig in på hösten. Vi är jätteglada att så många blivit bitna av sporten och tycker att det är kul att spela!

PT Small Groups

Det är också glädjande att vi har startat många nya PT Small Groups den här terminen. Det är verkligen en uppskattad träningsform som jag tror vi kommer att se ändå mer av framöver. Jag är med i en grupp och tycker själv att det är fantastiskt, för att det är ett tillfälle att träffa sina vänner (och lära känna några nya), samtidigt som det blir varierad träning och man tar ut sig på ett sätt som det är svårt att få till på egen hand.

LÄS MER (pdf.)

Hängmed USIF till Sitges på tränings- och padelresa…

Skrivet av Peter Rejmer Postad i Gym, Nyheter, Padel

USIF-Sitges_skarp

...både Rikard Wendt och Andreas Ehrnvall åker med.

Vi åker till vackra Sitges, strax utanför Barcelona, 7-11 maj 2015. Under resan erbjuds flera tränings- och padelpass varje dag. Du bestämmer själv vilka aktiviteter du vill vara med på. Vi står för ett brett utbud, precis som hemma på SEB USIF Arena. Det här är en resa som verkligen är öppen för alla, oavsett träningsform och ambition. Vi ser till att du kommer i den bästa sommarformen.

Läs mer...

Rosendalsdagens Padelturnering

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Diverse, Nyheter, Padel

 

usif padel

Vi inleder helgens turnering redan på fredag för att hinna med alla matcher, titta igenom tiderna nedan, infon kommer även att finnas i vår Facebookgrupp Uppsala Padel Klubb!

Fredag 5/9
17:00 Jonathan/Trevor - Mikael Almroth/Söderström
17:30 Daniel Benitez/Johan Helander-Florencio/Jonas Gustavsson...
18:00 Kuhn/Folkunger - Tim Saari Byström/Sebastian
18:30 William Lövqvist/Alexander Nordqvist - Thorzelius/Näslund
19:00 Fabian Grana Flygt/Tomas - Malmberg/Svanqvist
19:30 Berglund/Mannoun - Dimitris Chatziconstantinou/Oliver Ehrnvall
20:00 William Jansson Winge/ Christoffer Johansson - Dennis Nilsson/Emil

Och här kommer lördagens matcher i första omgången!

07:30 Samuel Godberg/Godberg - Victor LaukkanenNils Nordling (finns möjlighet att spela denna match torsdag kväll 21:00, hör av er i sådant fall!

08:00 Henrik SylvePia Anderson - Fredrik Holtz/Mattias Samuelsson...
08:00 Matz ErikssonDaniel Soors - Anna VelicaMadeleine Saari Bystrom
08:30 Patrik GustavssonErik Åhman - Korvryttaren/Långeman
08:30 Struten/Adda - Robert Granstöm/Anders Wallin
09:00 Alexander Hjertström/Isak - Hallman/Hartmann

Viktig info till samtliga!

Matcherna spelas om löpande game i 30 min, om det är lika efter full tid spelas ett avgörande game, vid 40-40 no ad!!
Alla är garanterade minst 2 matcher, förlorarna i första omgången går till B-slutspel. Semifinalerna i båda klasserna spelas som ett vanligt set och finalerna spelas i bäst av 3 set med supertiebreak i avgörande set. Inbollning max 2 min/match. Med detta spelschema slipper vi matchspel på söndagen vilket leder till att prisutdelningen kommer ske under kvällen!
Kommer att finnas hamburgare och fika på plats, ta gärna med kontanter då denna kiosk arrangeras av ett ungdomslag.

//Tävlingsledningen

 

Rosendalsdagen 6 september

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Diverse, Gym, Nyheter, Padel, Squash, Styrelsen, Tennis


blommor ny liten

Program 6 september

 • Padelturnering, anmälan till andreasehrnvall@hotmail.com 
 • PT Biggroup pass med Rikard Wendt kl 10:30-11:30, gratis! 
 • Uppsala Basket herrar div 1 match kl 12:00 
 • Sallén Dam match kl 14:00 
 • Uppsala Basket Herrar match kl 16:00 
 • Kräftskiva med start kl 19:00

Vi har också öppet hus i gymmet hela lördagen för er som vill prova på att träna i vårt fräscha gym.

Kräftskivan

Välkommen till vår härliga kräftskiva som avslutar dagen, vi dukar upp långbord och samlas för en riktigt trevlig kväll med musik, bar och god mat, vi startar upp vid 19-tiden. Anmäl dig och dina vänner via receptionen, antingen direkt eller via mail, reception@usif.se, telefon 018-843 23 90 Anmälan och betalning senast 1 september via BG 861-2566 eller i receptionen, 200 kr/person exklusive dryck. I detta ingår kräftor, bröd, paj mm. Bar finns på plats med både alkoholfria och alkoholhaltiga drycker. Anmälan är bindande, märk inbetalningen med kräftskiva.

Anmälan

 • direkt eller via mail
 • reception@usif.se
 • 018-843 23 90
 • senast den 1 september
 • Betala på BG eller i receptionen direkt

Du är välkommen att anmäla dig till skivan även om du inte kan medverka under aktiviteterna.

Välkomna!

Återigen ordinarie öppettider!

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Gym, Nyheter, Padel, Squash, Tennis

Vilken sommar vi har! Trots det börjar en del saker återgå till det normala såsom våra öppettider...fr o m denna vecka har vi öppet mån-tor 07:00-22:00, fredag 07:00-21:00, lördag 08:00-20:00 och slutligen söndag 08:00-22:00. Varmt Välkomna!!

Tjejkväll med Padel och Tennis

Skrivet av Malin Anderssson Postad i Nyheter, Padel

Tjejkväll! Är du sugen på att lära dig spela tennis eller padel inför sommaren, kanske har provat tidigare men vill lära dig lite mer. Onsdagen den 25 juni kl 17:00-20:00 finns vi här för dig, duktiga instruktörer som vägleder dig under några roliga timmar på padel och tennisbanan. Därefter serveras snittar och bubbel, alkoholfritt finns naturligtvis också. Kommer att bli en kanonkväll så boka in dig så snart som möjligt, max 32 personer tar vi emot. Kostnad 250 kr Bokning sker via reception@usif.se  Betalning till BG 861-2566, märk betalningen med Tjejkväll Du är så välkommen!

Tjejkväll!
Är du sugen på att lära dig spela tennis eller padel inför sommaren, kanske har provat tidigare men vill lära dig lite mer.
Onsdagen den 25 juni kl 17:00-20:00 finns vi här för dig, duktiga instruktörer som vägleder dig under några roliga timmar på padel och tennisbanan. Därefter serveras snittar och bubbel, alkoholfritt finns naturligtvis också. Kommer att bli en kanonkväll så boka in dig så snart som möjligt, max 32 personer tar vi emot.
Kostnad 250 kr
Bokning sker via reception@usif.se
Betalning till BG 861-2566, märk betalningen med Tjejkväll
Du är så välkommen!

Padelbanorna öppnar!

Skrivet av Peter Rejmer Postad i Diverse, Padel


padel

På måndag öppnar vi padelbanorna

På måndag den 28 april öppnar vi padelbanorna för spel. Du kan redan nu boka bana. Boka och betala på nätet, i bokningssystemet MATCHi, eller ring till vår reception och boka en tid, 018-843 23 90. I sådant fall betalar du i receptionen innan du spelar. Priser (exklusive racket och bollar):
 • Strötid, övrig tid*: 200 kr/timme
 • Strötid, attraktiv tid**: 275 kr/timme
 • 10-kort övrig tid*: 1 600 kr (motsvarar 160 kr/timme)
 • 10-kort attraktiv tid**: 2 200 kr (motsvarar 220 kr/timme)
*vardagar mellan 7-16 **vardagar mellan 16-22 samt lördag och söndag

Rackethyra kostar 25 kr per racket. Bollar finns att köpa i shopen.

Det går också bra att teckna abonnemang och få en fast tid under hela säsongen 2014. För dem som är med från start blir abonnemangstiden 22 veckor (v18-39). Om ni tecknar senare så utgår vi från startveckan och räknar antal veckor fram till v39. Det går inte att göra uppehåll i abonnemangen. Gör en intresseanmälan via hemsidan (se fliken padel-abonnemang) eller kontakta Andreas Ehrnvall på telefon 070-595 5253. Pris för abonnemang v18-39, 22 veckor:
 • 3,850 kr övrig* tid (motsvarar 175 kr per timme)
 • 5,500 kr attraktiv** tid (motsvarar 250 kr per timme)
*vardagar mellan 7-16 **vardagar mellan 16-22 samt lördag och söndag

Välkomna att spela padel hos oss!

Inbjudan till USIF årsstämma 2014

Skrivet av Peter Rejmer Postad i Diverse, Nyheter, Padel, Resultat, Squash, Styrelsen, Tennis, USIF seriespel


årsstämma_matchskola_bild_2

USIF årsstämma 2014

 • DATUM: Torsdagen den 10 april, kl. 19
 • PLATS: SEB USIF Arena
 • FÖRELÄSNING: Fredrik "Fidde" Rosengen pratar tennis, kl. 18
 • FIKA: från ca 17

Dokumentation

MEDLEMSKAP USIF: Är du ej medlem i USIF kan du betala medlemsavgiften HÄR! på nätet eller i receptionen på SEB USIF Arena

Varmt välkommen, ingen föranmälan behövs, vi bjuder på fika!

Nu flyttar vi padelbanorna!

Skrivet av Peter Rejmer Postad i Nyheter, Padel


padel

Padel inne...

Padelbanorna monteras nu ned för att ge utrymme åt byggarbeten. Rosendal Fastigheter påbörjar nu ett bostadsprojekt på den plats där banorna har stått, som vid färdigställande senhösten 2015 kommer att inrymma två invändiga padelbanor på bottenvåningen av den nybyggda huskroppen. De båda padelbanorna kommer att disponeras av USIF och möjliggör spel av padel under hela året.

...och ute

De båda utebanorna för padel kommer att kvarstå i USIF:s regi men flyttas till ett nytt läge i hästhagen väster om grustennisbanorna. Utebanorna beräknas öppnas för spel i slutet av april 2014 och vi kommer ha många nyheter den här säsongen, bland annat ger vi möjlighet att teckna abonnemang. Vi kommer snart att gå ut med mer detaljer om priser, abonnemang, kurser, turneringar, events mm.

Intresseanmälan

Vill ni redan nu lämna en intresseanmälan om padel-abonnemang så kontakta Andreas Ehrnvall på 070-595 5253 - Vi ser fram emot att se er på padelbanan i vår!

Nytt bokningssystem på SEB USIF Arena från den 6 januari

Skrivet av Peter Rejmer Postad i Diverse, Nyheter, Padel, Squash, Tennis


app_matchi

Nytt bokningssystem på SEB USIF Arena från och med vecka 2 för alla racketsporter!

Inom kort kommer vi på USIF att börja sköta alla banbokningar genom MATCHi, en modern onlinetjänst för racketsport med sök av spelpartner, onlinebokning och betalning. (För er med iPhone finns en app att ladda ner via AppStore, observera att ni måste registrera er och kontokortet eller klippkortet via hemsidan för att kunna betala via appen.) Det är vår förhoppning att införandet kommer att underlätta och vara en del av ett enklare och roligare spelande och med fler möjligheter att bedriva en bra verksamhet för oss.

Vad behöver jag göra?

Om du vill kan du registrera dig redan nu via www.matchi.se. Vi kommer dock skicka ut en inbjudan i samband med lanseringen. Att registrera sig på MATCHi är enkelt och helt kostnadsfritt för er användare!

Man kommer att kunna boka tider i det nya systemet under vecka 2, det vill säga måndag den 6 januari. Systemet kommer att vara tillgängligt på nätet från fredag den 3 januari, för er som vill boka i förväg. Då sänder vi er ett inbjudningsmail till er kontraktskunder/abonnenter/prenumeranter på USIF nyhetsbrev med en länk till systemet. OBS. att man kan boka via Manmade som vanligt fram till och med den 5 januari (men endast tider innan 6 januari).

Bokning & betalning

Du kommer att kunna boka och betala med betal-/kreditkort direkt online. MATCHi stödjer säkra betalningar och du kan välja att aktivera Enkel Betalning, vilket möjliggör bokning utan att knappa in kortnummer igen, samt boka genom iPhone-appen. (Säkra betalväxeln Nets hanterar detta och vi lagrar ingen som helst kortinformation.)

Bokningsregler

Bokning med MATCHi kommer att kunna göras max 14 dagar framåt i tiden – precis som nu. Andra gällande bokningsregler kommer att annonseras på www.usif.se. Inledningsvis kan det eventuellt kännas lite ovant. Får du problem med att boka eller undrar över något, kontakta oss på 018 - 843 23 90, så hjälper vi dig.

Vi hoppas att alla blir nöjda med de nya tjänsterna och vi tar gärna emot feedback och förslag på förbättringar som vi kan förmedla vidare (eller skriv en rad direkt till feedback@matchi.se).

sida_matchi

Information gällande USIF Padel

Skrivet av Peter Rejmer Postad i Nyheter, Padel


padel

Stort intresse för Padel

Intresset för Padel har visat sig överträffa alla förväntningar och de två banorna utanför arenan har varit mycket väl utnyttjade under hela sommaren. Det är glädjande att Uppsala fått en ny sport som väcker ett sådant stort intresse i alla åldersgrupper.

Padel året runt

De två utebanorna för Padel i sitt nuvarande läge är, och har alltid varit, en tillfällig lösning under utesäsongen 2013. Så snart Rosendal Fastigheter under senhösten inleder byggnationen av sitt bostadsprojekt med 115 lägenheter så kommer befintliga Padelbanor att monteras ner (grustennisbanorna berörs inte). När bostadsprojektet står färdigt under sommaren 2015 så kommer USIF att äga de två nybyggda Padelbanorna inomhus som kommer att inrymmas på bottenvåningen i den nya huskroppen. Detta innebär att vi får en långsiktig lösning som gör att Padel kan spelas året runt.

Hitta en temporär placering

Givet den succé som Padel har inneburit så har vi inlett ett arbete med att hitta en temporär placering av de två befintliga utomhusbanorna så att spel skall kunna ske även under byggtiden. Vi är förvissade om att Padel kommit för att stanna och skall göra vårt yttersta för erbjuda fortsatt goda möjligheter att utöva denna sport i SEB USIF Arena.

USIF Styrelse - gm. Henrik Svanqvist

Hålltider för USIFs Sommarläger 2018

Skrivet av Magnus Wretbring Postad i Gym, Padel, Tennis, USIF Arena

Första lägerdagen (varje måndag vecka 24, 25, 26 och 33) startar vi 08:30 och slutar kl 15:30. Resterande dagar börjar lägren kl 09:00 och slutar kl 15:30.

Vi startar med gemensam uppvärmning för alla barn/ungdomar innan de lägerspecifika aktiviteterna börjar. Varmt välkona!