Föreningen

Upsala Studenters Idrottsförening (USIF) är en förening i Uppsala med mycket lång tradition ända sedan 1908 då den bildades. Genom historien har föreningen haft många verksamhetsgrenar; basket, bordtennis, friidrott, fäktning, handboll, volleyboll, bandy och alltid tennis. Idag har föreningen en sektion, tennis, och bedriver sin verksamhet i SEB USIF Arena i nya Rosendalsområdet. Anläggningen, som ägs av USIF och invigdes 1 september 2012, har en unik och sevärd design, innehåller fem tennisbanor, en squashbana, en multihall för t.ex. basket för 600+ åskådare, restaurang, konferens, kontor, parkeringsplatser och 500 kvm modernt gym. Anläggningen rymmer även omklädningsrum med fräscha duschar, värmegolv och bastu.